Все пак Донев видя и някои добри практики на редовното правителство,

...
Все пак Донев видя и някои добри практики на редовното правителство,
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Кабинетът „Денков“ всеки месец ще се хвали, че е оцелял

Все отново Донев видя и някои положителни практики на постоянното държавно управление, само че към момента нямало действителни деяние за решение на най-наболелите проблеми на хората. „ Положителното за момента не може да се види, тъй като няма действително свършена работа “, разясни обаче той.

„ Гледали сте кино лентата „ Да разлаеш кучетата “. Това подхвърляне и мятане на корист за милиарди е типичен образец по какъв начин се разлайват кучетата. И всеки месец държавното управление „ Денков “ споделя: Имаме чувство, че служебното държавно управление не е свършило някаква работа, само че не знаем каква е тя “, сериозен бе някогашният длъжностен министър председател.

 

Донев твърди, че министрите му са били подготвени с решения на съвсем всички рецесии в страната. Той акцентира, че служебното държавно управление е трябвало да предприеме ограничения за доставките на природен газ за България. „ Държавата ни тогава се трансформира в енергиен център за Европа, в този момент това нещо е забравено. Вече се замита всичко, реализирано от служебното държавно управление и се вършат опити да бъде заличено “, ядосан бе той. Защити и контракта с турската компания.  Изтъкна редица значими политически визити, свързани с енергийната тактика, която екипът му е развивал. „ България завоюва стратегическо място на енергийната карта, на газовата ката. С този контракт осигурихме сигурност, еластичност на доставките. Станахме фактор в Югоизточна Европа “, похвали се той. И отхвърли на българския пазар да е позволена компания, която да измести „ Булгаргаз “. И нападна кабинета на Кирил Петков за неналичието на обезпечени слотове за полутечен газ, без непокътнати времеви интервали и разтоварване на газ. „ Със съглашението с „ Боташ “ имаме достъп когато и да е до всички 5 терминала за полутечен природен газ. По тази връзка идва газът, който сме купили на интернационалния пазар. Това, което идваше по време на служебното държавно управление. Не мога да разясня какъв газ е това “, съобщи Донев.

 

Той дефинира като „ доста добре “ в случай че възможни нарушавания бъдат подадени към прокуратурата. Такива обаче няма, акцентира експремиерът. И попита за какво прокуратурата още не се произнесла по сигналите на служебния кабинет за доставките на природен газ.

 

Служебното държавно управление постоянно се е водило само от интереса на българските жители и страната, настоя Донев. „ Правителството „ Денков “ премълчава, че нямат нито едно разплащане с евросредства по европейските стратегии, които завършват тази година “, нападна той. Служебният кабинет е направил всичко, с цел да подсигурява, че контрактуваното в националния проект и контрактуваното по зеления преход и европейските стратегии ще бъде изпълнено.

 

Не счита, че е неверен метода при решението за медицинските хеликоптери. „ Трябваше от 1 юли да действат 2 и жителите да получават незабавна здравна помощ по тази процедура. Ще чакаме първият хеликоптер през декември. Това е заслуга на служебното държавно управление, тъй като в случай че не бе екипната работа на служебния министър на опазването на здравето и на този на превоза и известията, и Министерски съвет щяхме да загубим и парите за незабавна помощ по въздух… “, сподели той. Според него нямало нито един факт по обвиняванията против служебния кабинет и се възмути, че наследниците му са прекратили поръчката за хеликоптерите. Посочи, че от 1 юли с изключение на машините е щяло да има и екипи. „ Това не е единствено да пристигна хеликоптера – това са екипажи, медицински експерти. Слушам какво споделя министър Гвоздейков и мисля, че има недоумение какво съставлява незабавната помощ, какво е логистиката. Служебното държавно управление образова медиците и стартира стратегия. Редовното държавно управление на Денков е отговорно, че българите не получават незабавна здравна помощ от 1 юли “, настоя той.

Донев не е удовлетворен и от активността на депутатите – напомни, че Наказателен кодекс бе изменен 2 дни преди свикването на изключителното съвещание, което в този момент отново ще го трансформира. И попита каква е спешността на тези промени, в случай, че те ще влязат в действие от 1 януари 2024 година

 

„ Доста ми е забавно и с подигравка виждам към най-големите апологети, които желаят смяна в института на служебното държавно управление през конституцията. Всички те са произлезли от служебни държавни управления. Премиерът Денков 3 пъти е бил длъжностен министър на образованието. Служебните кабинети остава единствено да запиша поименно състава им “, съобщи той. Подчерта,че конституцията би трябвало да се написа от мъдри хора и да има дълъг интервал от време, в който нормите да се ползват. „ Те би трябвало да са безупречни, да няма потребност от пояснение, да се ползват непосредствено “, настоя той. И подсети, че даже съдружните сътрудници трансформират непрекъснато мнението си имат несъгласия.

 

„ Не знам министър председателят Денков в случай че се обади на прилежаща постройка, дали тя ще му отвърне. Вижте какви термини се употребяват. Сградата е неодухотворен предмет и не знам да може да приказва. Президентът Радев постоянно е подавал ръка и е за връзка, почита институциите “, акцентира Донев въ връзка с изявлението на премиера, че е подготвен да звънне на прилежащата постройка за разговор.

 

24chasa.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР